• Forskningen kring hallonketon

  Du har kanske hört talas om hallonketon som ett ämne som kan hjälpa till med att öka fettförbränningen. Hallonketonen är det ämne som gör att hallon har en söt doft och det påminner en hel del som synefrin som också är ett ämne som marknadsförs som effektivt för fettförbränning. Man kan ju undra om det verkligen fungerar med piller som innehåller detta ämne eller att äta mera hallon. När man läser reklam för den här typen av produkter så kan det ju kännas lite tveksamt, var finns forskningen som stödjer att man kan gå ner i vikt snabbare genom att få i sig hallonketoner? Det finns faktiskt en hel del forskning på detta ämne och resultaten är mycket intressanta. Man har testat både på möss, råttor och människor och har kunnat dra slutsatsen att det här naturliga ämnet faktiskt påverkar på ett sätt som skulle kunna betyda att det fungerar för att bekämpa fetma och för att bränna mer fett. Här följer några exempel på studier som har utförts och lite om vad dessa pekar på.

  Hallonketon som örtmedicin

  I den här undersökningen om hallonketoner så kunde man se att hallonketon påverkade möss kroppsvikt då de gavs en diet med hög fetthalt. Studien visade att hallonketonet ökade utsöndringen av ämnena adiponectin och adipocytokine och från detta så drog man slutsatsen att hallonketonet kan vara ett bra val som örtmedicin eftersom man har sett att ämnet påverkar mössens metabolism och därmed så kan man tänka sig att det skulle kunna ha en liknande effekt på människor. De som redan använder sig av detta ämne för ökad fettförbränning kan alltså uppleva en effekt just på grund av detta.

  Mot fetma

  Man har rapporterat om att hallonketon skulle kunna vara verksamt mot fetma och det här är ju verkligen något som är av intresse i en värld där alltfler lägger på sig för många kilon på ett alarmerande sätt. Här kan du läsa mer om hur man har testat och kommit fram till hur ämnet påverkar metabolismen. Tester har gjorts både på djur och på människor och man har lyckats förstå mer omkring hur hallonketonet kan vara med och påverka utsöndringen av kroppsämnen som är viktiga pusselbitar i vår metabolism. Slutsatsen av undersökningen var att man kan se ett samband och därmed ställer sig positivt till att örtmedicin med detta ämne kan fungera mot fetma och för en ökad förbränning.

  Det finns fler studier som ser just på det där med ämnets effekter vad gäller fetma och det här är verkligen av intresse för de som utvecklar örtmediciner såväl som för de som vill använda sig av hallonketonet för att snabbare komma i form.

  Skydd för levern

  Nu finns det faktiskt mer intressant att säga om hallonketoner även om många kanske mest är intresserade av det där med fettförbränningen. I den här studien om hallonketon så kom man fram till att hallonketonerna ger ett skydd till råttor som matas med fet mat mot det som kallas för icke-alkoholisk steatohepatitis. Med hjälp av denna studie så kunde man komma fram till slutsatsen att hallonketonerna hade en dubbel effekt där levern skyddas samtidigt som man sänker fettnivån. Studien kunde även konstatera fler fördelar med ämnet men nu ska man förstås komma ihåg att detta gäller råttor och att det fortfarande kommer att krävas en hel del forskning innan man kan säga med säkerhet att kosttillskott med hallonketon ger samma effekt på människor.

  Samtidigt så är resultaten som har framkommit genom försök på människor och på djur tydliga och de pekar mot att det finns en hel del att hämta från hallonketoner. Det här är ju något som många redan hävdar helt enkelt på grund av att de upplever effekten då de använder sig av kosttillskott som innehåller hallonketon. En riktigt bra sak i sammanhanget är att det inte talas om några bieffekter så även om man kanske överdriver ämnets förmåga att få bukt med fett och att ge andra biologiska fördelar så finns det verkligen ingen anledning till att oroa sig för att det på något sätt skulle vara farligt att ta hallonketoner som kosttillskott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *